Klassiek | Hout & snaren op reis | Esther Doornik & Annemieke IJzerman

Naarden-Vesting

'Hout & Snaren’ neemt u mee op een muzikale reis door de geschiedenis die voert van Bach tot Glass en van Haydn tot Wiener en wordt verklankt op twee bijzondere instrumenten: de marimba en de harp.

Esther (marimba) en Annemieke (harp) spelen al jaren kamermuziek in verschillende bezettingen. Zij geven concerten op diverse podia, traden op bij gelegenheden als de 4-mei herdenking in Hilversum en werkten samen met spokenword artiesten. Een speciale plaats in hun repertoire neemt de ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt in, een stuk dat zij vele malen hebben uitgevoerd.…

'Hout & Snaren’ neemt u mee op een muzikale reis door de geschiedenis die voert van Bach tot Glass en van Haydn tot Wiener en wordt verklankt op twee bijzondere instrumenten: de marimba en de harp.

Esther (marimba) en Annemieke (harp) spelen al jaren kamermuziek in verschillende bezettingen. Zij geven concerten op diverse podia, traden op bij gelegenheden als de 4-mei herdenking in Hilversum en werkten samen met spokenword artiesten. Een speciale plaats in hun repertoire neemt de ‘Canto Ostinato’ van Simeon ten Holt in, een stuk dat zij vele malen hebben uitgevoerd.

Naast hun concerten samen hebben zij veel andere werkzaamheden. Esther is slagwerkster in het Radio Filharmonisch Orkest en speelt regelmatig in andere orkesten. Annemieke speelt in diverse ensembles, treedt op als soliste en werkt als freelancer bij symfonieorkesten in binnen-en buitenland. Laat u meeslepen door de warme klanken van de marimba en de harp, van Bach tot Glass, van Haydn tot Wiener.

Esther Doornink is slagwerker van het Radio Filharmonisch Orkest. Ze startte haar percussie studies in 1994 aan het Rotterdams Conservatorium bij Robert van Sice en studeerde verder aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1996-2001) bij Hans Zonderop, Werner Otten en Nick Woud. In deze periode speelde zij regelmatig bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij werd aangenomen als slagwerker bij Holland Symfonia (2001-2006) en is sinds 2003 vaste slagwerker van het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast speelt zij bij gelegenheid in ensembles met wisselende bezettingen.

Annemieke IJzerman studeerde harp aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, waar zij na het doorlopen van de Jong Talentklas en de vakopleiding het diploma Bachelor of Music met onderscheiding behaalde. Ze vervolgde haar masteropleiding aan het CNSM in Lyon (FR) en won diverse prijzen. Annemieke is regelmatig te horen op verschillende podia met soloconcerten en in ensembles in verschillende instrumentale combinaties. Daarnaast doet ze graag mee in cross-over producties met toneel en/of dans en spoken word. Ze speelt als freelancer in vele orkesten, o.a. in Philzuid, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het DoelenEnsemble. De passie voor de harp geeft ze enthousiast door in lessen op de Keltische harp en pedaalharp.

Foto Esther Bruijn

Wanneer

  • Zondag 13 oktober 2024 om 11.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen € 19,75

Locatie