Hoera! Het is herfst! Blaadjes vallen van de bomen, paddenstoelen schieten uit de grond en binnen kunnen de kaarsjes weer aan. Er is tijdens de herfstvakantie van alles te beleven in Gooi & Vecht dus ga gezellig eropuit met je gezin. Geniet van de nieuwste kinderfilms en kindertheater, ga op ontdekkingstocht in het museum of ga op pad in het herfstbos met de boswachter. Wij hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet.

Het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld

Cinekid festival

26 oktober t/m 3 november 2024

Het leukste kinderfestival van het jaar! Verwonder je in de herfstvakantie op Cinekid Festival, ’s werelds grootste film- en mediafestival voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar en hun (groot)ouders! Bekijk de mooiste films of doe mee aan leuke activiteiten zoals de workshop 'Spring in de Film' bij Filmtheater Hilversum.

Naar de UITagenda

Oog in oog met echte ridders

Herfstvakantie op het Muiderslot

26 & 27 oktober 2024

Ga je mee terug in de tijd? Tijdens dit weekend waan je je op het Muiderslot even in de middeleeuwen. Ridders en jonkvrouwen laten zien en vertellen hoe zij vroeger leefden en de vijand op afstand hielden. Ook zijn er demonstraties zwaardvechten, oude ambachten, is er middeleeuwse muziek en zijn er verschillende doe-activiteiten. Maar ook de rest van de vakantie is er van alles te doen! Kijk in de UITagenda voor meer activiteiten.

Naar het Muiderslot

De natuur in op de 's-Gravelandse Buitenplaatsen

OERRR struinen en knutselen met de boswachter

Meerdere data in oktober

Ga samen met de boswachter op ontdekkingsreis in het herfstbos, bak je eigen broodjes of knutsel een bosmobiel. Ontdek wie de bewoners van het bos zijn en hoe zij leven. De boswachter weet antwoord op al je vragen. Voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

Bekijk alle OERRR activiteiten
Kinderen speuren in het bos naar kleine beestjes in de Herfst

Ontmoet Brandweerman Sam Live in Spant! Bussum

Theater 2+ | Brandweerman Sam Live!

26 oktober 2024

Wanneer Professor Pekel een écht oud dino-ei vindt, denkt hij dat er ook andere resten van dino’s op het eiland liggen. Tijd om Brandweerman Sam in te schakelen!

Ontmoet Brandweerman Sam

Herfstvakantie vol lichtjes En morsecode!

Ga aan de slag met lichtgevende proefjes en leer morsecode van echte telegrafisten

De herfstvakantie op Pampus is van zaterdag 26 oktober t/m zondag 3 november.

Doe allerlei proefjes in het ✨ LichtLab ✨! Voel en maak er zelf warmte en licht. Ook superleuk: in het Piratenhol maken echte telegrafisten je wegwijs in de wereld van morsecode.

Naar Forteiland Pampus

Op naar Slot Zuylen

Het Muizenuitje (4-8 jaar)

29 oktober t/m 1 november

Speur het kasteel door naar alle muizen, luister naar spannende muizenverhalen en maak je eigen muizenpannenkoek in het koetshuis. De kleinste bewoners van Slot Zuylen zitten overal verstopt en zijn verkleed als ridders, jonkvrouwen en huispersoneel. Kun jij ze allemaal vinden? Smul na afloop in het koetshuis van een zelf versierde muizenpannenkoek en neem een speciaal cadeautje mee naar huis.

Ga speuren
Twee kindjes doen de muizenspeurtocht in Slot Zuylen en kijken in een kast.

Naar het museum

Ontdekkingstocht Singer Laren

Dagelijks (Kinderateliers in de weekenden)

Ontdek het museum en de beeldentuin van Singer Laren met een gratis ontdekkingstocht. Er zijn verschillende versies voor verschillende leeftijden (4+ en 7+). Een ontdekkingstocht helpt je bij het kijken naar kunst, staat vol vrolijke weetjes en (teken)opdrachten. Of doe gratis mee aan een van de creatieve Kinderateliers! Schuilt er in jouw kind een kleine Mondriaan of Mauve?

Ontdek Singer Laren

Herfstvakantie in Museum Hilversum

Workshop De Trollenfabriek

Dagelijks 28 oktober t/m 1 november 2024

Samen met Beeld & Geluid organiseert Museum Hilversum een spannende workshop voor kinderen en hun ouders: De Trollenfabriek. Hebben jij en je kind altijd al willen weten hoe nepnieuws ontstaat en waarom mensen erin trappen? In deze interactieve workshop duiken jullie samen in de wereld van nepnieuws en leren hoe je het kunt herkennen.

Maak nepnieuws

Coronel in Huizen

Papa & Kids Kart event (6+)

27 oktober 2024

Droom jij ervan om in de voetsporen van Max Verstappen te treden? Doe dan mee aan het Papa & Kids Kart event - ook voor stoere mama’s natuurlijk! Race onder begeleiding van professionele kart instructeurs (met een beetje geluk loop je de enige echte Tim Coronel tegen het lijf), en tussen de heats door krijgen de kids tips en instructies. Pak jij die podiumplaats?

Ready... Set... Race!
Karter op de indoor kartbaan van Coronel in Huizen.