Er zijn tal van kindvriendelijke horeca hotspots in Gooi en Vechtstreek waar je samen met je kinderen kunt genieten. Stuk voor stuk perfect voor een kidsproof koffiedate, ongedwongen lunch of gezellig familiediner. Met een zonnig terras, ruimte buiten om te spelen of een leuke kinderhoek. Wij hebben maar liefst 16 van onze favoriete locaties op een rijtje gezet. Waar schuiven jullie aan tafel?

Tip: veel van de onderstaande locaties bieden ook speciale opties voor kinderfeestjes aan. Check hun website of vraag naar de mogelijkheden.

Midden in het bos

Brambergen | 's-Graveland 

Terwijl jij van een flinke punt befaamde appeltaart van Winkel 43 snoept, ravotten de kids met zand, water en takken in de speelnatuur van OERRR (€1,50 - vanaf 2 jaar). Win-win! Binnen is een klein speelhoekje en kinderen kunnen speelgoed pakken uit de lange kast. Voor de deur van Brambergen ligt ook een ruime, gratis natuurspeeltuin. Dan neem je je koffie & taart to go en zoek je daar een lekker plekje.

Hotspot in het bos

Pannenkoeken in stijl

Restaurant Hendrik | Vreeland

In een voormalig koetshuis in het mooie dorpje Vreeland aan de Vecht vind je Restaurant Hendrik. Proef ambachtelijke pannenkoeken gemaakt met oermeel van de lokale molen de Ruiter, bewonder het insta-waardige interieur of zoek een plekje op het zonnige terras. In de tuin staat een wensput!

Hier wil je heen

Bij Landal Gooise Heide

’t Nennetje | Huizen

Op de grens van Blaricum en Huizen waan jij je even in “the middle of nowhere”. In de zomermaanden zit je bij 't Nennetje heerlijk op het terras midden in de bossen en hoor je de vogels fluiten. Voor het terras ligt een schitterende speeltuin waar de kleinste gasten zich kunnen uitleven, terwijl jij aan een cappuccino, lekkere lunch of borrel met bites zit.  

Op naar 't Nennetje

Aan de heide

Heidezicht | Bussum

Wandel eerst over de Bussummer-en Westerheide en plof dan neer op het terras van Heidezicht in Bussum. Koffie, warme appeltaart, een dikke boterham of een vers gemixt sapje; voor lunch, borrel en diner zit je hier goed. En terwijl jij geniet van de Gooische zonnestralen op het terras of in het glazen theehuis, spelen de kids in de houten huisjes, de klim-en klautertoestellen of graven kuilen in het zand van de omheinde speeltuin. 

Ga voor Heidezicht

Iets groens tussen je tanden

Groene Afslag | Laren

Midden in de ruige natuur is deze hippe hotspot dé plek om samen met je kids te genieten van koffie, lunch en borrel. Alles in dit restaurant is lokaal, duurzaam en circulair en je eet er (grotendeels) plantbased. De kleine 'groene rakkers' kunnen ravotten in de speeltuin, struinen door het hoge gras of spelen in de kinderhoek. Met verschillende kunstobjecten binnen en buiten kijk je hier je ogen uit.

Neem de groene afslag

Kids heaven

Bruis | Blaricum

Het leukste familie- en pannenkoekenrestaurant in Blaricum, 't Gooi, de wereld en omstreken! Of althans, zo noemen ze zichzelf en wie zijn wij om dat tegen te spreken. Hier kun je ongestoord genieten van meer dan 60 soorten pannenkoeken en andere gerechten in een ontspannen sfeer, terwijl de kids vrolijk spelen in de speeltuin, op de funfloor of in de bioscoop. 

Op naar Bruis

Met indoor speeltuin

Het Spieghelhuys & Het Pannenkoekenhuys | Nederhorst den Berg

Bij het Pannenkoekenhuys kies je uit 75 soorten ambachtelijk gebakken pannenkoeken! Niet zo'n fan van pannenkoeken? Dan kun je ook bestellen van het menu van het naastgelegen Spieghelhuys. Tip: combineer je bezoek met de avontuurlijke en educatieve Bergse Beestenpadroute langs de Spiegelplas en claim na afloop het Bergse Beestendiploma. Terwijl jij nageniet met een kopje koffie zitten de kids waarschijnlijk al in het indoor speelparadijs!

Naar Nederhorst den Berg

Heerlijk ongedwongen

Theehuis 't Bluk | Laren

Midden op de hei ligt dit idyllische theehuis uit 1958. De ideale pitstop tijdens een fietstocht of wandeling in de Gooische natuur, maar ook als kidsproof uitje op zich. ’s Winters zit je heerlijk knus binnen met warme chocolademelk, ’s zomers geniet je op het terras met prachtig uitzicht over de hei. Voor de kinderen zijn er een speelhuis met zandbak, schommels en wipkipjes. Een fijne casual plek voor lunch en borrel.

Bezoek 't Bluk
Terras 't Bluk aan de heide in Laren. Bezoekers genieten van  het uitzicht en de ondergaande zon op het terras.

In hartje Bussum

The Breakfast Club Junior | Bussum

Bij The Breakfast Club kun je terecht voor een lekker all-day ontbijt of lunch in de stijl van steden zoals Parijs, New York en Londen. De buttermilk pancakes en eggs benedict zijn wereldberoemd in 't Gooi en omstreken. Er zijn maar liefst twee ruime speeletages waar de kids lekker kunnen spelen terwijl jij aan je latte of healthy juice zit. Ook fijn met kleine kinderen, want overzichtelijk opgezet met een speelhuisje in het midden en tafeltjes rondom.

Meer over deze hotspot

Icoon in 't Gooi

Poffertjeskraam Corn. De Haan | Laren

Vanaf eind maart pronkt de Oud-Hollandse Poffertjeskraam De Haan weer op de Brink. Rijk en arm schuiven hier aan, want de Larense poffertjes zijn al meer dan 100 jaar een begrip in het Gooi en ver daarbuiten! De authentieke inrichting met kanten gordijnen en houten meubilair uit de 19e eeuw, het razendsnelle gedraai met de vork en natuurlijk de overheerlijke poffertjes: vermaak gegarandeerd!

Zien we jullie in Laren?

Moenie, worry nie

Mevrou & CO | Weesp

Bij Mevrou & Co vind je de perfecte balans van Zuid Afrika & Nederland. Hier serveren ze goede koffie en verse smoothies. Voor ontbijt en lunch kun je kiezen uit tijdloze klassiekers en verrassende gerechten met Zuid-Afriaanse tintje. Er zijn twee speelhoekjes waar de kids kunnen spelen terwijl jij aan je cappuccino nipt, dus een fijne plek om af te spreken voor een koffie & playdate. 

Ontdek Mevrou & Co

La Dolce Vita aan de Vecht

Buitenplaats Op 't Eiland | Nederhorst den Berg

Dit verborgen plekje is perfect te combineren met een dagje Spiegelplas of als afsluiter na een dag varen op de Vecht. Je kan namelijk aanleggen met je boot, ideaal! Geniet van anti-pasti planken, pizza volgens Romaans recept of koffie met huisgemaakte taart. Iets kouder of regent het? Dan zit je fijn binnen in de kas of het restaurant en kunnen de kids spelen op de speelzolder. Zonnige dag? Dan kunnen ze spelen in de speeltuin en poedelen in het kleine zwembad van het naastgelegen Chaletpark De Vechtoever.

Ontdek dit verborgen pareltje

In hartje Hilversum

Your Coffee | Hilversum

Inderdaad, hier serveren ze koffie. Maar de barista maakt met liefde een Maple Cinnamon Latte of Matcha voor je. Naast homemade baksels vind je op het menu dubbeldikke tosti’s (met signature mango-mayonaise) en gezonde salades. De zolder is het kinderdomein, voorzien van speelgoed en een magnetron voor het opwarmen van flesjes of potjes. Bij lekker weer kunnen kinderen veilig buitenspelen, want het Wagenmakersplein is autovrij.

Ontdek Your Coffee

Voor kleine dierenvrienden

Juffrouw Jansen | Hilversum

Sla bij je bezoek aan Kinderboerderij De Meent Juffrouw Jansen zeker niet over! Deze plek biedt de ideale combinatie voor een leuk uitje met kinderen. Nip van je koffie of sapje met wat lekkers erbij met uitzicht op de dieren en het boerenleven. Voor lunch kun je hier o.a. kiezen voor een heerlijke Meentburger van vlees van eigen koe en pannenkoeken.

Op de thee bij Juffrouw Jansen

Aan het water

PorterHouse | Naarden

Een eigentijds en casual restaurant met een groot overdekt terras aan het water. Instant vakantiegevoel gegarandeerd door het uitzicht over het water en de bootjes in de haven! Er is een apart kindermenu met lekkernijen, ze krijgen een kleurplaat en kunnen lekker spelen in de KidsRoom of buiten in de mooi aangelegde (water)speeltuin. Deze is omheind maar vraag anders ook gerust naar de zwemvestjes!

Naar PorterHouse Naarden

Koffie & Shoppen

Sees. Coffee & Conceptstore | Hilversum

Als je van buiten Hilversum komt ben je mogelijk snel geneigd om naar het centrum te gaan. Maar De Gijsbrecht is minstens zo leuk om te gaan winkelen, met smaakvolle delicatessenzaken en one of a kind boetiekjes. In deze fijne winkelstraat vind je ook Sees. Coffee & Conceptstore. Voor de kids staat er allerlei lekkers op het menu en er is een kinderhoekje. Ondertussen kun jij lekker rondneuzen in de conceptstore.

Naar de Gijsbrecht

Met industrieel tintje

Foodhall MOUT | Hilversum

MOUT is in razend tempo voor velen een favoriete horecaspot in Hilversum geworden. Door de verschillende keukens in de foodhall biedt de menukrant de hele dag door voor iedereen wat wils – van koffie tot diner. Er is een speciaal kinderhoekje, waar lekker gespeeld en gekleurd kan worden. MOUT ligt aan het Marktplein met een ruim terras en leuke fontein voor de deur, om met warm weer in te spelen.

Ontdek MOUT
Terras van foodhall MOUT in Hilversum met gezin aan een tafeltje.