Herfstwandelen in Gooi en Vecht

De herfst is het ideale seizoen om de rijke natuur van Gooi en Vecht te ontdekken. De bossen, plassen en landschappen kleuren goud en rood en nodigen uit tot mooie wandelingen. Van de uitgestrekte bossen en heidevelden in het Goois Natuurreservaat tot de historische buitenplaatsen van Natuurmonumenten en langs de Vecht, hier word je tijdens iedere herfstwandeling weer verrast door de bijzondere omgeving. Vergeet niet om goede schoenen aan te trekken en je verrekijker mee te nemen. In Gooi en Vecht kun je prachtige vogels, Schotse hooglanders, reeën, schaapskuddes en landgeiten spotten.

Geniet langs de kleurrijke Vecht

Vreeland, Loenen, Nieuwersluis, Breukelen en Maarssen bieden prachtige routes langs de Vecht. De statige buitenhuizen en kastelen die langs de Vecht staan, vormen een schilderachtig decor voor een ontspannen wandeling. Het is een ideale plek om te genieten van de gekleurde bomen en de rijke geschiedenis.

Ontdek de waterlandschappen

Voor wie van waterlandschappen houdt, zijn de Loosdrechtse en Ankeveense Plassen een prachtig wandelgebied. In de ochtend, wanneer de nevel nog boven de plassen hangt en de zon door de bomen breekt, ervaar je de magie van de herfst op zijn best. Vanaf de wandelpaden rondom deze plassen kun je genieten van het contrast tussen het stille water en de kleurrijke bomen.

Ervaar de natuur en het erfgoed

Wandel door de uitgestrekte bossen en heidevelden rondom Hilversum, Laren, Blaricum en Huizen. Hier geniet je niet alleen van mooie vergezichten, maar ook van de rijke flora en fauna. Het gebied herbergt diverse wildsoorten en is doordrenkt van geschiedenis, met erfgoedlocaties die verhalen vertellen over het verleden van de regio. 

5x de mooiste herfstwandelingen - in Gooi & Vecht